Over Marlies

Freelance tekstschrijver en communicatieadviseur

Graag stel ik mezelf aan u voor. Mijn naam is Marlies van Rosmalen en sinds 2010 ben ik freelance tekstschrijver en communicatieadviseur.

In 1993 heb ik succesvol mijn opleiding Heao-Communicatie afgerond aan de toenmalige Hogeschool Eindhoven (nu Fontys Hogeschool). Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt op de afdeling Public Relations en Reclame bij Miele Nederland B.V. Dagelijks schreef ik zeer uiteenlopende teksten voor consumenten, ondernemers en medewerkers. Als accountmanager bij een reclamebureau heb ik vervolgens ruim een jaar bedrijven geadviseerd op het gebied van effectieve communicatie.

In 2010 besloot ik me onder de naam CAT Communicatie Advies & Tekst als freelancer te richten op mijn grote passie: het schrijven van prettig leesbare teksten. Communicatieadvies maakt daar automatisch deel vanuit. Mijn allround ervaring, grote inlevingsvermogen en positiviteit komen me goed van pas. Dit geldt ook voor de behoefte die ik altijd heb om een boodschap in duidelijke taal te verwoorden. Volgens mijn opdrachtgevers ben ik dan ook sterk in het beschrijven van complexe materie in begrijpelijke taal.

Met veel plezier begeleid ik sinds 2015 ook studenten bij het schrijven van hun scriptie of ander opleidingsverslag. Ik draag namelijk graag mijn kennis op het gebied van de Nederlandse taal en het structureren van informatie over op de toekomstige werkgeneratie.

Hulp nodig bij tekstuele uitdagingen?
Bel me gerust via telefoonnummer 06-241 629 20.